REMIX 2019 wederom Nederlandse finalist

Nederland strijd voor de zevende maal in finale om de wereldtitel

Opnieuw is een Nederlandse inzending doorgedrongen tot de finale van de prestigieuze Remix competitie. Berivan Cemal vertegenwoordigt Nederland met een uitdagende, vernieuwende collectie. Samen met negen andere ontwerpers strijd ze om de felbegeerde titel, meest innovatie bontontwerper ter wereld. Zij werd geselecteerd uit honderden inzendingen uit 23 landen. Haar collectie kwam tot stand in nauwe samenwerking met Furlab.

Voor de zevende maal in vijftien jaar bereikt een Nederlandse inzending de finale en daarmee is ons land wereldrecordhouder. In 2013 werd de Nederlandse ontwerper Thom Barends uitgeroepen tot winnaar.

Remix wordt elk jaar georganiseerd door de Internationale Bonthandel Federatie in samenwerking met VOGUE Italia. Op 24 februari zal de winnaar bekend gemaakt worden in Milaan tijdens Milan Fashion Week.

De jury bestaat uit Sara Sozzani Maino, Gabriele Colangelo, Astrid Andersen, Bryanboy en Samantha De Reviziis.

Remix staat dit jaar geheel in het teken van duurzaamheid. Naast technische vernieuwing bij het gebruik van bont, dienen de deelnemers de jury te overtuigen van de wijze en filosofie waarop zij duurzaamheid centraal laten staan in hun collectie. Zowel wat betreft de verwerking als de oorsprong van door hen gebruikte bontsoorten.

´´Berivan verdient haar plaats in de finale volop ´´ aldus creatief manager Furlab, Django Steenbakker. “ Berivan is zich bewust van de footprint die wij als mensen achterlaten op de natuur, de herkomst materialen en hoe deze worden verkregen is voor haar erg belangrijk. Zij werkt daarom met het meest groene bontsoort, Greenland Seal, voorzien door de Inuït gemeenschap. Zeehond huiden zijn een bijproduct die voortkomt uit de jacht door de Inuït gemeenschap en is een bijproduct van vleesconsumptie van zowel de mens en dieren binnen de samenleving. Naast haar bewuste keuze voor dit groene materiaal, is Berivan geïnspireerd door eenzijdige valse reclame die via de media de wereld in wordt gebracht door o.a. anti-bont organisaties waarin zij emotie en de rationele denkwijze door elkaar halen waneer het aan komt op het gebruik van natuurlijk bont en de toekomst van het milieu.

1 van de 3 creaties van Berivan voor Remix 2019


Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 by FURlab