Duurzaamheid, een stijlvolle keuze

FURlab kijkt met trots terug op het afgelopen schooljaar, waarin wij wederom weer mochten samenwerken met studenten van de beste internationale academies.

Sinds 2002 stimuleren wij het gebruik van bont. Niet alleen vanwege de duurzame eigenschappen van het materiaal zelf zoals natuurlijke afbreekbaarheid, lange levensduur en daarmee hergebruik. Door de samenwerking met jonge creatieven en een unieke blik op het materiaal ontstaat er innovatie in gebruik en de toepassing. Bij FURlab proberen we altijd meer uit minder te halen en leren jonge designers in het algemeen respect te hebben voor het materiaal waar zij mee werken. In een wereld waarin duurzaamheid terecht een grotere rol speelt merken wij dat studenten en jonge designers vaker naar bont als mode materiaal grijpen. Ook de millennials zien naast de duurzame eigenschappen en value chain, ook dat de ongekende mogelijkheden van dit materiaal een grote waarde heeft.

De trend die wij dan ook vooral zien is de bewuste benadering van bont als veelzijdig en duurzaam materiaal. Iedere student die wij mochten ontvangen in ons atelier heeft niet alleen gekozen voor efficiënte technieken als air-gallon en feathering maar ook de optimale benutting van het materiaal met weinig tot geen leftovers.

Zo koos Gennaro Genni Velotti Rex konijn te gebruiken voor zijn vertaling van de badhanddoek en maakte van het restmateriaal gebruik voor de zelfontworpen schoenen en accesoires. Daarnaast besloot hij zelf het materiaal te verven door gebruik te maken van de airbrush techniek.

Tweede jaars student aan het AmFI Miriam Scheller koos ervoor slechts één huid te gebruiken en liet zich inspireren door technieken om meer uit minder te halen met als doel een efficient, licht en luchtig gevoel. Daarnaast heeft zij van restmateriaal van verschillende bontsoorten gecombineerde en daarmee nieuwe texturen gecreëerd.

Marissa afstuderend student aan het AmFI Heeft zich laten inspireren door het Nederlands product. Al haar materialen en bewerkingen moesten voor haar concept 100% Nederlands zijn. Haar bontstukken bestonden uit Nederlandse schapen vachten in Nederland gelooid en in Nederland vervaardigd.


Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 by FURlab