Wereldwijde campagne wijst op de duurzame eigenschappen van bont


De ´International Fur Federation´ is samen met haar leden in tientallen landen een wereldwijde campagne gestart. Onder het motto ´Fur, the responsible choice (Bont, de verantwoorde keuze) worden de duurzame eigenschappen van bont onder de aandacht gebracht van ontwerpers, modefabrikanten en consumenten. Het is hoogste tijd om de feiten te kennen over de voordelen van het gebruik van bont ten opzichte van fake producten als nepbont en vele synthetische en polyester materialen gebruikt in ´fast fashion´.

´´De modebranche staat aan het begin van een fundamenteel debat over wat duurzame mode is´´, motiveert Ron Haarman, woordvoerder van Furlab de campagne. ´´Aan de basis van duurzame mode staan de vragen over materiaalkeuze. De vraag is kiezen we voor natuurlijke biologisch afbreekbare materialen zoals bont of voor op oliebasis geproduceerde plastic materialen die uiteindelijk onze oceanen vervuilen. Kiezen we voor natuurlijke hulpbronnen die mits verstandig gebruikt nooit eindig zijn of voor de doodlopende weg van fossiele grondstoffen. Kiezen we voor materialen met een levensduur totwel 25 jaar of blijven we wegwerpmode kopen dat zelfs een seizoen niet overleeft. Bont heeft zo´n lange levensduur en kan bovendien diverse malen worden hergebruikt voor nieuwe outfits. Als bontbranche zijn wij ervan overtuigd dat bont als natuurlijk materiaal een prominente rol speelt in de duurzame mode van de toekomst. De nieuwe generatie mode-ontwerpers laat volop zien die keuze te maken. Furlab werkt elk jaar samen met tientallen van hen om bont op innovatieve wijze in hun collecties te integreren´.

Duurzaamheid betekent ook transparantie over de herkomst van bont, dierenwelzijn en de overige milieu-aspecten zoal het looien van de vachten. De bontbranche werkt op dit moment hard aan de introductie van Furmark, een label dat consument en modestakeholders de juist informatie verstrekt op al die gebieden. Uiteindelijk doel is dat het bont getraceerd kan worden tot zelfs de pelsdierenhouderij van herkomst. Het bont uit Europa mag alleen afkomstig zijn van Welfur gecertificeerde pelsdierenhouderijen. Welfur is s´werelds meest geavanceerde dierenwelzijns monitor systeem dat het dierenwelzijn meet op een veelvoud aan factoren. Het is totstandgekomen door een samenwerking van verschillende Europese universiteiten. Tenslotte dienen de vachten te zijn gelooid in looierijen die aan de allerhoogste milieu-eisen voldoen. Transparantie wordt ook op de meest letterlijke manier in de praktijk gebracht. Op pelsdierenhouderijen op de gehele wereld is men van harte welkom om zelf de leefomstandigheden te ervaren.

Meer weten over de duurzaamheid van bont? Lees de campagnebrochure, Fur the natural choice.


Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 by FURlab