Wereldwijde campagne om de kolossale milieuschade veroorzaakt door imitatiebont


Internationale Bonthandel Federatie lanceert een wereldwijde campagne om de kolossale milieuschade veroorzaakt door nepbont op basis van plastic onder de aandacht te brengen

Nepbont wordt vaak door dierenactivistische groepen gepusht als ethisch alternatief voor echt bont.

Maar met een nieuwe campagne op alle continenten zegt de International Bonthandel Federatie (IFF) : "Het is tijd om het nepnieuws over nepbont recht te zetten".

De bontbranche heeft een video geproduceerd die de vernietigende aard van nepbont laat zien en wereldwijd wordt verspreid, in China, Japan, Taiwan, Korea, Rusland, de VS en in heel Europa.

De campagne wordt geleid door de ´International Fur Federation ´(IFF) met het duidelijke doel om aan te tonen dat echt bont de "verantwoordelijke keuze" is.

De centrale boodschap is:

Echt bont is milieuvriendelijk in elke productiefase

Echt bont gaat tientallen jaren mee

Echt bont is biologisch afbreekbaar

Nepbont wordt geproduceerd in fabrieken met chemicaliën die zijn afgeleid van fossiele brandstoffen.

Nepbont is gemaakt van nylon en polyester - de belangrijkste boosdoeners voor de uitstoot van microvezels.

Dit zijn soorten plastic die tientallen jaren nodig hebben om biologisch af te breken en worden geconsumeerd door het leven in zee.

Nepbont komt vervolgens de voedselketen binnen

Mark Oaten, CEO van IFF, stelt glashelder: "Natuurlijk bocht is de enige verantwoorde keuze als het gaat om het kiezen tussen namaakbont en natuurlijk bont. De consument heeft een constant dieet van nepnieuws gehad als het gaat om nepbont. Het is een uiterst onverantwoordelijk product dat generaties lang de aarde en haar waterwegen vervuilt. Het vergiftigt de bodem en doodt dieren in het wild. Wetenschappers en politici zijn verenigd in hun missie dat plastic zo veel mogelijk uit de winkelketen dient te worden verwijderd. Veel topontwerpers blijven echt bont, het natuurlijke materiaal gebruiken en de IFF werkt samen met de meest gerespecteerde modehuizen ter wereld om grensverleggende technieken te ontwikkelen om haute couture en elke dag mode te creëren´´.


Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 by FURlab