Nederland toonaangevend in vernieuwend bont design


Nederland bevestigt haar rol als toonaangevend land waar vele jonge ontwerpers van de nieuwe generatie op innovatieve wijze bont in hun collecties verwerken. Opnieuw is een Nederlandse inzending doorgedrongen tot de finale van de prestigieuze Remix competitie, die elk jaar wordt georganiseerd door de Internationale Bonthandel Federatie in samenwerking met Voque Italië.

Remix brengt tientallen ontwerpers uit de gehele wereld samen die strijden om het meest innovatieve gebruik van bont in mode.

Nederland wordt in februari in Milaan vertegenwoordigt door Clara Huber Zij is de zesde Nederlandse inzending die in het zesjarige bestaan van Remix doordringt tot de finale, een unicum, dat geen enkel ander land heeft gepresteerd. In 2013 werd Tom Barends uitgeroepen tot de beste bontontwerper ter wereld.

´´Het verbaast me niets dat Clara is doorgedrongen tot de finale´´ aldus creatief manager Furlab, Django Steenbakker. ´´Haar ontwerpen kenmerken zich door een out of the box benadering van bont. Haar conceptuele manier van werken geeft een speels en eigentijds beeld van hoe zij het materiaal ziet. Voor haar afstudeer collectie heeft zij optimaal gebruik gemaakt van verschillende texturen en volumes op een zeer efficiente manier. Zij heeft meer uit minder materiaal weten te halen door de toepassing van vernieuwende technieken. Dit geeft haar werk een lichtgewicht en vloeiend effect.

De belangstelling van jonge ontwerpers is onmiskenbaar groeiend. We worden er steeds meer bewust dat we een keuze dienen te maken door duurzame mode gemaakt van natuurlijke materialen in plaats van de snelle wegwerp mode van synthetische materialen. Bont past precies in die trend.

Meer informatie over Remix

https://www.wearefur.com/fur-fashion/remix/


Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 by FURlab