ONZE 

ACTIVITEITEN

 

ATELIER

Onder begeleiding van Django vinden er in het atelier van FURlab workshops en individuele begeleiding van Nederlandse ontwerpers/vormgevers en (inter)nationale studenten op het gebied van bont plaats.

De Nederlandse ontwerpers (en consumenten) willen een verantwoorde keuze maken en willen naast de beste kwaliteit ook het dierenwelzijn hoog in het vaandel houden.

Furlab ontvangt in haar atelier ontwerpers en andere creatieven om hun de vele nieuwe gezichten van bont te laten zien en samen te zoeken naar nieuwe toepassingen, dit gebeurd in de vorm van rondleidingen en workshops.

Door de samenwerking  van het Furlab team met ontwerpers, ontstaat er innovatie op het gebied van bonttechnieken en de algehele toepassing van het materiaal. Dit is belangrijk, want innovatie is de toekomst van bont. Door de vele ontwikkelingen op dit gebied hebben wij het materiaal lichter, voller en toegankelijker kunnen maken.

Bontproducten die in samenwerking met Furlab worden ontwikkeld, worden altijd vervaardigd van honderd procent verantwoorde bontsoorten.

 

Wil jij graag meer informatie over bont of wil je graag met dit materiaal werken, stuur dan een mail naar: Django@FURlab.nl

 

 WORKSHOPS

'FUR SUSTAINABILITY & DIALOGUE'

Zoals we allemaal weten staat de modewereld voor een grote transitie; van een van de meeste vervuilende bedrijfstakken ter wereld naar een duurzame.
Aan de basis van duurzame mode, staat de keuze voor duurzame materialen. Een van de vragen die de modewereld zal dienen te beantwoorden is of materialen van natuurlijke oorsprong zoals leer, wol, zijde en bont een rol spelen in de duurzame mode van de toekomst.  Ook al lijkt dat in eerste instantie logisch, de meningen zijn daarover  in modewereld vooralsnog verdeeld.  

Om studenten te ondersteunen bij het bepalen van hun keuze organiseert Furlab dit najaar een tweetal workshops ´Fur, Sustainibility & Dialogue´ . Dit zijn workshops met open inschrijving waar alle studenten van uw academie die interesse hebben welkom zijn.
De workshops zijn gericht op kennisuitwisselingen  en dialoog over het thema duurzaamheid en natuurlijke materialen in het algemeen en bont in het bijzonder.  

De workshops hebben zowel een informatief als praktische karakter. Aan bod komen onder andere de volgende onderwerpen:

is bont volledig biologisch afbreekbaar?
wat zijn de factoren die van invloed zijn op de eco-footprint van de diverse bontsoorten?
hoe staat het met traceerbaarheid en transparantie in de bontbranche?
wat zijn de recycle en upcycle mogelijkheden van bont?
hoe kunnen nieuwe verwerkingstechnieken bijdragen aan een efficiënter gebruik van bont?
hoe kan bont (en kleding) in de toekomst haar functionele en communicatieve functie behouden terwijl we veel minder dienen te consumeren?  

Furlab ziet de workshops als de start van een dialoog om vooral de visie van een nieuwe generatie ontwerpers te vernemen op de toekomstige mogelijkheden om bont te  gebruiken als onderdeel van duurzame mode.


Naast de uitgebreide aandacht voor dialoog zal er ook volop ruimte zijn om praktisch met bont aan de slag te gaan (zoals we dat eigenlijk tijdens al onze workshops doen).

Studenten die daadwerkelijk hun visie willen omzetten in een onderzoek of ontwerpproject rondom ´sustainability´  kunnen een beroep doen op ons ´Fonds voor Jonge Ontwerpers´. Furlab stelt in dat geval bont beschikbaar.

Alle ervaringen en visies die voortkomen uit de workshops zullen we vastleggen in een rapportage die beschikbaar zal komen voor alle studenten die daar interesse in hebben en die de workshops niet hebben bezocht.

De workshops duren twee dagen per groep met een maximum van 6 personen per groep om ´social distancing´ te waarborgen. Deelname is kosteloos inclusief het gebruik van materialen tijdens de workshops en de lunch.  Afhankelijk van de deelnemers zullen de workshops in het Engels of Nederlands worden gegeven.

 

Django@FURlab.nl

T: 0031 (0) 206691819

klik hier om de publicaties te bezoeken! 

GALERIJ

 

In de gallerij vind u het werk  van gevestigde vormgevers en afgestudeerden/jonge ontwerpers die met support van FURlab

unieke stukken hebben gecreëerd.

klik hier om de gallerij te bezoeken op FURlab.com! 

© 2017 by FURlab